A Pie de Terra

De eigenaren  Aitor Paul, een sommelier, en David Villamiel, wijnmaker uit Méntrida, ontmoetten elkaar op de Professionele school voor wijnbouw en Oenologie in Madrid. Dat was de start voor dit jonge bedrijf. Tijd is het grote geheim van de A Pie de Tierra wijnen van Garnacha druiven. Na de oogst wordt 70-100% van de druiven als hele tros vergist. Dat duurt tussen de 25 ( de Village wijn Surco) en 60 dagen ( Fuerza Bruta), want de spontane gisting komt meestal langzaam op gang.
Naast de 5 hectare familie wijngaarden van David, heeft het bedrijf ook 5 hectare wijngaarden in Aldea del Fresno dat valt onder DO Vinos de Madrid.

El Surco betekent vertaald " de vore".  Een eerbetoon aan de generaties wijnbouwers die de zand/ leisteenbodem hebben bewerkt. Om de lichtrode wijn van de Garnachadruiven te kunnen maken zijn de biodynamische druiven manueel geplukt en met traditionele rubber plukmanden naar de wijnmakerij gebracht. Hier werd 60% hele druiventrossen , en 40% ontsteelde druiven zo'n 35 dagen in tanks gelegd, met zacht overpompen,  wachtend op spontane vergisting van aanwezige wilde gistsoorten. Daarna volgde een 12 maanden rijping in 225 & 300 liter Frans eiken houten vaten. 

Fuerza Bruta (grote inspanning)  afgebeeld als de hardwerkende mier, symbool voor de grote inspanning achter dit allereerste project van de wijnmakerij: hun eerste wijn. Het is gemaakt in Aldea del Fresno (Madrid) met uiteraard de variëteit Garnacha. De wijnstokken zijn in de jaren 50 geplant en worden op biologische wijze verbouwd. Fuerza Bruta ligt in het hart van de Alberche-riviervallei en geeft uitdrukking aan de essentie van een plek vol graniet: een mineraal dat sterk aanwezig is in de Sierra de Gredos. Het is een perfecte weergave van het terroir

De wijn wordt voor 100% met stengels verwerkt en ondergaat een maceratieperiode van meer dan 50 dagen. Spontane gisting met inheemse gisten en rijping gedurende 12 maanden in grote vaten. Ronca de Mazalba komt uit de Ronca Vallei, een prachtig, nog ongerept, binnenlands mediterraan landschap dat de verfijnde, mediterrane kant van Garnacha tot uitdrukking brengt.  De 20% stijle hellingen, de Mazalbastroom en de kruidige vegetatie hebben allemaal hun invloed op de wijn. Dat naast de spontane vergisting van hele trossen met wilde gist, maceratie gedurende 65 dagen met onderdompeling en 12 maanden rijping in Franse eikenhouten vaten van 500 liter.

Onze wijnen:


El Surco

Soort wijn: Rode wijn
Land: Spanje
Producent: A Pie de Terra
Gebied: Castilië-La Mancha
Appellatie: DO Méntrida
Jaargang: 2023
Druivenras: Garnacha

Lorem ipsum dolor sit amet. Aut alias ipsum quo rerum recusandae in aliquid impedit ex voluptatum consequuntur. Eum galisum cumque a error quia vel perferendis rerum vel magnam blanditiis non illum enim ea nisi adipisci. Et omnis suscipit At obcaecati minima quo accusamus eveniet in exercitationem nesciunt ut consequatur velit id consectetur recusandae. Vel laboriosam voluptas qui omnis temporibus ut ipsa reprehenderit aut eveniet reiciendis.


Fuerza Bruta

Soort wijn: Rode wijn
Land: Spanje
Producent: A Pie de Terra
Gebied: Castilië-La Mancha
Appellatie: Vinos de Madrid
Jaargang: 2023
Druivenras: Garnacha

Sorem ipsum dolor sit amet. Sed iste distinctio id officiis deleniti ut consequuntur amet sit nihil tempora qui minima rerum et iusto exercitationem et consectetur unde? Aut repellat provident aut facere eligendi eos odit delectus. Qui animi laudantium non commodi unde aut voluptate ullam et nulla doloribus 33 dicta quaerat.


Ronca de Mazalba

Soort wijn: Rode wijn
Land: Spanje
Producent: A pie de Terra
Gebied: Castilië-La Mancha
Appellatie: DO Méntrida
Jaargang: 2023
Druivenras: Garnacha

SLorem ipsum dolor sit amet. Ut iusto vero ea modi voluptas ea ullam assumenda est illum iusto in harum totam. Aut minima exercitationem 33 deleniti optio et ullam amet. Vel excepturi optio vel voluptatem eveniet et nulla consectetur ad officia animi a illum obcaecati.

Vorige
Vorige

Cisteller

Volgende
Volgende

Malahierba Vinos